Nieuw in augustus

Augustus, weer zo’n warme maand. De temperaturen lopen steeds hoger op, dalen dan weer, en lopen weer omhoog. Dan wil je natuurlijk wel een beetje afkoelen met een goed boek. Vandaag laat ik je zien welke boeken er deze maand uitkomen.

 

Catwoman: Soulstealer (DC Icons #3) – Sarah J. Maas

Twee jaar nadat Selina Kyle ontsnapt is aan de sloppenwijken van Gotham City, keert ze terug als de mysterieuze en rijke Holly Vanderhees. Al gauw komt ze erachter dat Batman op een belangrijke missie is. Door hem heeft Batwing de taak gekregen om beruchte criminelen uit de stad te houden. Hierdoor is Gotham City niet zo goed beschermd als wanneer Batman er is.

Luke Fox wil zich bewijzen als Batwing. Hij krijgt als snel een nieuwe dief op zijn vizier. De vrouw is slimmer dan de meesten en heeft een team gevormd met Poison Ivy en Harley Quinn. Samen zijn ze de stad aan het verwoesten en dit kan misschien wel Batwing zijn ondergang betekenen.

Komt uit op 7 augustus

Vox – Christina Dalcher

In een fictief Amerika heeft de helft van de populatie geen stem. De vrouwen mogen maar honderd woorden per dag spreken. Eerst was dat nog 16.000 woorden per dag. Al gauw hebben vrouwen geen baan meer. Ze mogen niet meer lezen of schrijven. Vrouwen mogen zich nergens over uitspreken.

Dr. Jean McClellan vindt dat dit niet kan. Ze gaat de strijd aan om haar stem terug te krijgen. Niet alleen voor haarzelf, maar ook voor haar dochter en elke andere vrouw die geen stem meer heeft.

Komt uit op 21 augustus

The good luck charm – Helena Hunting

Lilah en Ethan hadden vroeger een relatie. Lilah bleef met liefdesverdriet achter nadat Ethan besloot om zich op zijn hockey carierre te richten. Acht jaar later is hij weer terug. Lilah weet niet wat meer pijn doet. Ethan denkt dat ze het gewoon weer kunnen oppakken maar Lilah is niet meer hetzelfde meisje als toen en dat wil ze ook niet meer zijn. Ethan wil ook zijn goede hockey jaren terug en dat kan, volgens hem, niet zonder haar. Samen waren ze het perfecte stel.

Wanneer Lilah denkt hem weer terug in haar leven te kunnen laten komt ze erachter dat het niet met haar te maken heeft maar met het hockey. Ethan is haar al eens kwijt geraakt en wil haar echt niet nog een keer kwijt, ook al gaat dat misschien ten koste van zijn carriere.

Komt uit op 7 augustus

To be honest – Maggie Ann Martin

Savannah blijft alleen met haar moeder achter nadat haar zus is vertrokken naar college. Savannah moet alleen nog haar eindexamen maken en dan kan ze ook het huis uit. Haar moeders obsessie met gewicht nadat ze in een extreme afval show heeft gezeten zit Savannah in de weg. Haar moeder verteld haar constant dat ze op moet letten op wat ze eet.

Tussen het dieten door, het missen van haar zus en het zorgen maken over haar toekomst heeft ze genoeg hooi op haar vork. Maar dan ontmoet ze George, hij is de nieuwe jongen op school en erg leuk. Hij heeft ook te maken met onzekerheden. Savannah en George groeien steeds dichter naar elkaar toe en helpen elkaar om wat minder zorgelijk door het leven te gaan en meer te genieten.

Komt uit op 21 augustus

City of ghosts – Victoria Schwab

Cassidy Blake ouders jagen op geesten. Cassidy zelf kan echt geesten zien. Haar beste vriend, Jacob, is zelfs een geest.

Cassidy en haar ouders gaan naar Edinburgh, Schotland voor hun nieuwe TV show. Eenmaal daar is Cassidy omringt met geesten, niet allemaal even aardig. Ze ontmoet niet veel later Lara die ook geesten ziet. Lara stuurt geesten permanent de bewoonde wereld uit. Cassidy is niet zo zeker van deze voor haar nieuwe missie maar weet wel dat er een groep die zichzelf de Rode Raven noemt gevaarlijk is. Dit lijd naar een gevecht en Cassidy moet zichzelf redden met haar gave.

Komt uit op 28 augustus

Dit is een middle grade boek, wat wil zeggen dat het voor de leeftijden tussen de 8 en 12 jaar geschreven is. Dit hoeft echter niet te betekenen dat jij het ook niet kan lezen. Dit genre is in het Engels vaak wat anders dan in het Nederlands. Percy Jackson is ook een middle grade genre maar veel jongvolwassenen hebben die ook gelezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *