Mensing’s Caminada is de boekenwinkel die ik tegenkwam toen ik aan het zoeken was naar een boekenwinkel in Curaçao. Het was een grote en mooie boekenwinkel. Ze hadden Nederlandse maar ook Engelse tijdschriften. Ook hadden ze schoolspullen en een heleboel kaarten. Het was best gek om de boekenwinkel te zien omdat er natuurlijk ook genoeg Nederlandse boeken zijn. Daarnaast hebben ze ook een Bruna maar die heb ik niet gezien. Sowieso was het al apart dat wanneer je op het vliegveld komt ze al Nederlands spreken. Ben je aan de hele andere kant van de wereld, kom je Nederlands sprekende mensen tegen. Logisch natuurlijk, maar toch was dat even wennen de eerste paar dagen.

Collectie Nederlandse YA boeken in Mensing's Caminada

Ze hadden niet heel veel Young Adult boeken in deze Mensing’s Caminada. Dit waren vooral ook wat oudere boeken en, zoals je op de foto kan zien, vooral veel Diary of a Wimpy Kid boeken. Waarom dit zo was weet ik niet. Dit was wel een beetje jammer. Ook hadden ze veel YA boeken die ik helemaal niet kende.

Collectie Nederlandse YA boeken in Mensing's Caminada

Een selectie Nederlandse boeken in de winkel Mensing's Caminada

Ik wist dat ze een cafe aan de boekenwinkel hadden dus ik dacht dat de boeken afdeling daarbij ophield. Maar toen zag ik kasten vol. En daar hadden ze wel heel wat nieuwe boeken! Ook deze waren weer in het Engels en Nederlands. Een overduidelijk veel grotere collectie dan de YA boeken. Wat was ik blij toen ik dat zag.

Een Spaanse versie van het boek Matilda bij Mensing's Caminada

Ze hadden nog een Spaanse versie van Matilda. Ik belde natuurlijk meteen Amy of ze ze wou hebben. Het was nogal een oude versie en niet een hele mooie. Plus het was best een duur boek voor wat je krijgt. Amy wou het niet kopen, en ik was het wel eens met haar redenen.

Het boek The miracle of small things en The outsider gekocht in Mensing's Caminada

Natuurlijk kwam ik wel met twee boeken uit Mensing’s Caminada uitgelopen. Ik vond bij de YA afdeling geen leuks tussen zitten maar ik ben toch voor een boek gegaan. Dit speelt zich in Curaçao af. Dit moest ik natuurlijk wel hebben dan. En een Stephen King boek, the outsider. Ik heb al heel lang al geen boek van hem gelezen. Ik ben dus erg benieuwd hierna. Want zo’n groot fan ben ik niet van hem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *