Zoals Roos van de week had vermeld, was zij samen met Lia mij komen bezoeken in Denemarken. Het leek mij leuk om hun mee te nemen naar Zweden (wat vanaf mijn huis maar een half uurtje met de trein is).

Voor diegene die ons al een tijdje volgen, die weten misschien hoe geobsedeerd ik ben met Matilda. Iets wat dus al meer dan 5 jaar op mijn lijstje staat is: Matilda de musical te zien. Ik had gespot dat deze musical toevallig ook in Malmö, Zweden gespeeld werd dus heb snel drie tickets besteld zodat we met zijn drieën heen konden gaan. De catch: alles is in het Zweeds. Een taal die wij alle drie niet spreken, verstaan of kunnen lezen. Een grote uitdaging, aangezien de musical bijna drie uur lang duurt!

   

Alle tickets zijn in Zweden voor 50% korting als je student bent of nog onder de 26 jaar bent. Erg handig! Daardoor is het gemakkelijker om daar naar een musical te gaan aangezien de tickets dan erg leuk betaalbaar worden.

Aangezien wij eerste rij zaten, naast het gangpad waren we direct betrokken met de show. Alle acteurs liepen naast ons, voor ons (letterlijk voor onze voeten liggen) en achter ons. Ik denk dat wij alle drie nog nooit zo verward in ons leven waren geweest. De show was oprecht heel mooi, muziek erg goed (ook fijn vertaald aangezien ik alleen de Engelse soundtrack ken).

[foto’s hebben wij ontvangen van het theater, copyright naar de fotografen beschreven in de beschrijving]

Oskar Kongshøj; Rektor Agatha Trunchbull – David Lundqvist; Oscar Pierrou Lindén
Fotograf: Malin Arnesson

Er was veel tijd en energie besteed aan het decor en de outfits.  Alles was on point. Ze hadden zelfs boventiteling voor doven en slechthorende (of voor ons waardoor we de taal een klein beetje begrepen).

Fröken Jennifer Honey – Linda Olsson; Matilda – Matilda Gross
Fotograf: Malin Arnesson

De musical was een groot gedeelte aangepast van de film, maar alle belangrijke elementen waren erin verwerkt. Ook waren er in de musical wat extra elementen toegevoegd.

Fru Wormwood – Åsa Fång; Matilda – Matilda Gross
Fotograf: Malin Arnesson

Of ik het hele verhaal heb gesnapt: nee, maar wel meer dan ik had verwacht.
Was het super en zou ik het zo nog een keer doen: ja.

De proppen die van het podium afgegooid werden

Ik zou jullie willen aanraden om er naar toe te gaan, alleen is dat niet mogelijk omdat de show de dag nadat wij geweest waren, gestopt is.

Nu ga ik kijken of ik Lia kan overtuigen om naar Matilda de musical te gaan in Londen deze december.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *