Mijn leesdoelen van 2020 bevatten veel herlezingen. Vorig jaar had ik al het idee om boeken te gaan herlezen in dit jaar. Om verschillende redenen.

Twee boekenseries die Roos wilt herlezen in 2020 als een van de leesdoelen

Zo wil ik de hele Throne of Glass van Sarah J. Maas serie herlezen. Er gebeurd zoveel daarin, ik ben de helft al vergeten. Ze allemaal stuk voor stuk achter elkaar lezen is dan een goede optie. Zo hoef ik ook niet meer te bedenken wat er nou gebeurde in het vorige deel. En heb ik er denk ik meer plezier van dan toen er pauzes tussen het lezen van deze serie zat.

Het is ook alweer een tijd geleden dat ik Harry Potter 1 t/m 7 heb gelezen. Ik heb natuurlijk wel de geïllustreerde versies gelezen elke keer dat er een deel uitkwam. Maar ze achter elkaar lezen is veel leuker. En om weer terug te gaan in deze wereld is natuurlijk altijd een cadeau. Ik zal vast wel weer nieuwe dingen opmerken.

Een foto van het boek Lethal White van Robert Galbraith om aan te geven dat thrillers lezen een van de leesdoelen is

Andere boeken die ik ook wil herlezen zijn de Monsters of Men boeken. De film met Tom Holland (!) komt ook snel weer uit. En dan kan ik ook de korte verhalen ervan lezen. Die had ik gekocht, maar volgens Patrick Ness kan je die het beste lezen vóórdat je een deel leest. Dus dat wil ik zeker gaan doen. Als het lukt wil ik ook de Gone serie van Michael Grant weer lezen. Die las ik zo’n beetje aan het begin van het vorige decennium. Geweldig vond ik die.

En als laatst hoop veel meer thrillers te lezen. Dat was mijn lievelingsgenre toen ik young adult nog niet had ontdekt. Er zijn zoveel goede thrillers en dat leest altijd zo lekker weg. Daar heb ik misschien wel het meeste zin in uit deze leesdoelen.

Wat zijn jouw leesdoelen voor 2020?

One Comment

  1. Throne of glass herlezen, geweldig! Ik wil datzelfde gaan doen met Vampire Academy en Bloodlines. En Shatter me voordat het laatste deel uitkomt. Ik hoef daar alleen nog maar 4 en 5 van te herlezen.

    En verder? Helemaal bij zijn in de wereld van de Shadowhunters en gewoon zo veel mogelijk leuke en goede boeken ontdekken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *