Elk jaar zo rond de kerstperiode probeer ik een Christmas/Winter themed boek te lezen in mijn kerstvakantie. Niet alleen voelt dit enorm kerst-erig en helpt het me in de feeststemming te komen, het is ook de periode waarin ik mijn (toch al verloren) reading challenge altijd een beetje nieuw leven in probeer te blazen. Het is buiten heerlijk koud en dat geeft mij tijd om binnen een aantal meters te zetten in de boeken die nog op mijn lijst staan.

Dit jaar heb ik The Christmas Mystery gekocht, van Jostein Gaarder. Dit is een van mijn lievelingsboeken uit mijn jeugd en raad ik jullie ook allemaal van harte aan. Ik vergat echter dat dit een perfect boek is om als een soort van adventboek te lezen, aangezien de hoofdstukken ook op datum zijn ingedeeld. Ik ben nu dus nog steeds op zoek naar een boek welke ik tijdens mijn vakantie kan gaan lezen. Om wat inspiratie op te doen deel ik  mijn zoektocht vandaag met jullie, dus lees snel verder voor wat tips voor aankomende maand!

Let It Snow waar onder andere John Green aan meegeschreven heeft heb ik twee jaar terug al eens gelezen. Nu de Netflix film online staat is het zeker de moeite waard om het boek nog eens uit de kast te trekken of juist te gaan lezen. Ik ben erg benieuwd in hoeverre boek en film met elkaar overeenkomen.

The Boy Who Saved Christmas boeken van Matt Haig hebben afgelopen zomer een plekje in mijn hart veroverd. Dit is een serie die bestaat uit een aantal boeken waarin met mooie illustraties een ontzettend leuk kerstverhaal wordt verteld (ook een echte aanrader voor als je kinderen hebt!). Ik heb de eerste twee boeken nu al gelezen, maar ben zeker van plan de rest dit jaar ook bij te kopen.

In de Ako kwam ik een tijdje terug Murder At Christmas tegen die mij ook triggerde. De ondertitel luidt namelijk ten classic crime stories for the festive season; en ja dan heb je mij eigenlijk al. Ook dit is weer een verzameling van wat kortere verhalen, dit zie je met dit soort themaboeken wel vaker. Ook voor de liefhebbers van de wat spannendere boeken is er genoeg keus.

Hopelijk hebben jullie hier wat inspiratie uit kunnen halen. Ik weet in ieder geval dat het mij wel heel erg heeft geholpen een goed boek te vinden voor deze kerst. Benieuwd waar ik voor ben gegaan, houd dan onze socials in de gaten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *