Na de post van afgelopen vrijdag Harry Potter in Schotland pt 1 komt hier deel 2!

In de eerste post lag de focus op Edinburgh, maar nu laat ik jullie de rest van Schotland, de (film)plekken van Harry Potter zien.

De meeste locaties zijn gebruikt als achtergrond shots in de film. Ze zijn voornamelijk opgenomen in the Highlands. The Highlands is een gebied in het noorden van Schotland waar voornamelijk bergen zijn.

Glencoe

In de Glencoe zijn de meeste beelden opgenomen. Hier vind je voornamelijk achtergrondshots en het huisje van Hagrid.

Je kunt het terug zien in: Harry Potter and the Prisoner of Azkaban, the Goblet of Fire, the Order of the Phoenix en the Deathly Hallows Part 2.

Langs de weg vind je een aantal bordjes, zoals deze:

 

Fort William

Wij zijn door dit gebied een aantal keer gereden. Het is een leuk plaatsje waar je kunt winkelen en het is erg toeristisch.

Vanuit hier vertrekt ook the Jacobite steam train. Om de trein te boeken moet je echt heel erg op tijd zijn. Wij zijn met zijn vieren op vakantie gegaan. Toen wij een half jaar van tevoren, wilde gaan boeken, was het alleen nog mogelijk om met zijn drieën een enkele reis te boeken. Mijn vader besloot toen om niet mee te gaan met de trein en heeft hij de hele route afgelegd met de auto, zodat wij bij het eindstation weer terug naar huis konden.

Toen wij bij de trein aangekomen waren, bleek dat ze tickets ter plekke verkochten en daardoor de halve trein gewoon leeg was. Heel apart want toen we hadden opgebeld was het absoluut niet mogelijk om 1 extra ticket erbij te kopen.

De sfeer in de trein was erg vrolijk. Wij zaten in een coupé met alleen Nederlanders (note: we hadden 3 weken lang nog geen Nederlanders gevonden) en daarnaast was bijna iedereen verkleed in Harry Potter stijl.

De rit duurt ongeveer 2 uur, met een tussenstop op Glenfinnan.

Glenfinnan

Aangezien mijn vader met de auto was, is hij naar de berg gereden en heeft die 20 minuten omhoog geklommen. Op de berg heeft hij de iconische foto gemaakt van ons in de trein:

Wij zaten bij het rode rondje.

Vanuit onze positie zagen wij dit:

Wat je niet op de foto ziet, zijn de enorme groepen mensen die op de berg staan foto’s te maken.

De trein verkocht ook allerlei snoepgoed, zoals smekkies in alle smaken en toverstokken.

De route gaat langs allerlei mooie gebieden, waardoor de twee uur echt voorbij vliegen. Soms is er een periode waar je echt niets kunt zien vanwege, tunnels de rook van de trein maar de rest is echt mooi.

Eigenlijk overal waar je kijkt zie je wel locaties die in de films gebruikt zijn, of hadden kunnen worden. Daardoor kwam ik later ook achter waarvan een bepaalde locatie was.

Wij sliepen zelf in the middle of nowhere, in een eigen cottage. Toen wij daar aankwamen was de eerste vraag: ben jij fan van Harry Potter? De mensen daar waren zo trots want Rupert Grint was bij hun wezen vissen, toen de opnames bij een ander loch gaande was!

Als laatste raad ik dit boek aan. Dit boek heeft mijn vader gekocht toen de route van de trein aan het rijden was en hier staat uitgebreid in waar je bepaalde locaties door heel Engeland kan vinden, waar ze gefilmd en gebruikt voor zijn en nog was achtergrond informatie:

Ben jij er ook geweest? Laat het me weten in de comments!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *