Genre swap: historische young adult fictie

In deze nieuwe rubriek vertellen wij jullie over genres die wij normaal niet of weinig lezen. Hopelijk motiveert dit jullie ook om andere genres te lezen dan je normaal leest.

In 2016 las ik mijn eerste historische young adult fictie boek, Prisoner of Night and Fog van Anne Blankman. Dit werd al snel 1 van mijn favoriete duologies. Daarna las ik Salt to the sea van Ruta Sepetys, wat ook echt geweldig was. Nadat ik deze boeken had gelezen ging ik op zoek naar nog meer historische young adult fictie boeken. Al snel kwam ik op dit boek, Wolf by Wolf van Ryan Graudin. Het was een boek zoals ik nog nooit had gelezen. Het gaat namelijk over een motorrace dat Hitler organiseert, de winnaar mag hoogstpersoonlijk Hitler ontmoeten. Yael is een van de personen die aan deze race mee doet. Niet om hem te ontmoeten, maar om hem te vermoorden. Yael zat vroeger namelijk in een concentratiekamp en heeft van het verzet tegen Hitler de kans gekregen om wraak te nemen. Ze kan ook veranderen van uiterlijk, wat haar een voordeel oplevert in deze missie.

En wat had ik genoten van dit boek. Het zit zo goed in elkaar. Je voelt soms echt de angst van Yael. Toch zet ze elke keer weer moedig deze race voort. De schrijfster heeft goed onderzoek gedaan naar concentratie kampen, Nazi experimenten en wapens en motoren die in de tweede oorlog werden gebruikt. Je leert hiermee ook van dit boek. De elementen van fictie en niet fictie maken dit genre zo bijzonder. Het vervolg van dit boek moet ik nog lezen. En hopelijk lees ik nog meer historische fictie boeken dit jaar.

Lees jij dit genre weleens? Welk boek in dit genre moet ik nog echt lezen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *