Genre swap #3: YA Fantasy

Ik lees bijna altijd in hetzelfde genre. Om is wat anders te doen, heb ik gekozen voor een boek in het genre ya fantasy.

Mijn keus was gevallen op:

Undead Girl Gang – Lily Anderson

Dit boek is afgelopen maand uitgekomen en wekte mijn interesse door de cover.

Verhaal:

Mila Flores en haar beste vriend Riley zijn altijd onafscheidelijk geweest. Er is niet veel opwinding in hun kleine stadje Cross Creek, dus Mila en Riley maken hun eigen plezier en besteden het grootste deel van hun tijd aan de favoriete bezigheid van Riley:  amateur witchcraft.

Dus als Riley en 2 gemene meisjes van Fairmont Academy onder verdachte omstandigheden sterven, weigert Mila iedereen te geloven dat haar BFF betrokken was bij een zelfmoordverdrag. In plaats daarvan, gewapend met een buis lipgloss en een oude grimoire, doet Mila het ondenkbaar om de waarheid bloot te leggen: ze brengt de meisjes weer tot leven.

Helaas hebben Riley, June en Dayton geen herinneringen aan hun moorden, maar ze hebben nog een aantal zaken die ze moeten af te handelen. Nu, met slechts zeven dagen totdat de betovering verdwijnt en de meisjes terugkeren naar hun graven, moet Mila en de groep ondode tieners snel werken om hun moordenaar te ontdekken… voordat de moordenaar weer toeslaat.

Review:

Toen ik de samenvatting van het boek las, dacht ik meteen – dit boek is niets voor mij. Toch heb ik het gelezen en het verbaasde me. Het was weliswaar een makkelijk leesbaar boek en het pakte mij wel meer dan ik dacht. Je leest het in een keer uit. Het verhaal is erg vergezocht, maar daarnaast ook wel weer origineel en verfrissend om te lezen. Het heeft humor en daarnaast is het goed uitgewerkt.

Benieuwd geworden? Je kunt het hier halen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *