Genre swap #2: Thrillers, eng maar spannend!

genre swap

Genre swap #2: Thrillers. Not for the weak hearted.

Vroeger las ik heel vaak thrillers. Die leende ik altijd bij de bieb. Tegenwoordig lees ik eigenlijk alleen nog maar young adult (fantasy) en contemporary. Naar de bieb ga ik ook nog maar weinig. Ik vind het veel te leuk om boeken te kopen en in mijn boekenkast te zetten. Heel soms haal ik nog wel een thriller, zoals de Frieda Klein serie. Nog steeds vind ik het leuk om te lezen, maar andere genres hebben nu mijn voorkeur. Misschien dat mijn smaak over 5 jaar weer veranderd is. Op dit moment lees ik de literaire thriller Goede dochter van Karin Slaughter.

Karin staat bekend om haar gruwelijke scenes en realistische schrijfstijl. Die scenes zijn lang niet voor iedereen. Het is vaak heel grafisch geschreven, zoals bijvoorbeeld ook in Goede dochter. Van mij had één scene wel wat minder gemogen, maar het blijft hierdoor een echt Karin Slaughter boek. Gelukkig zijn er ook genoeg pagina’s die niet gruwelijk zijn. Je merkt ook dat het een echte literaire thriller is. Er word gefocust op hoe de misdaad opgelost kan worden. Ook hebben de personages meer diepgang. Als je een thriller gaat lezen raad ik je aan om dat ’s morgens of ’s middags te doen. Voor het slapen lezen kan wel, maar ontwijk dan wel die gruwelijke scenes. Want je gaat er over nadenken en misschien wel over dromen, brrr. Wil je (meer) thrillers gaan lezen? Ik heb een paar mooie thrillers op een rijtje gezet:

Joyland – Stephen King
Teerbemind – Gillian Flynn
Uitgespeeld – Mel Wallis de Vries
Advocaat van de duivel – John Grisham
The Bourne identity – Robert Ludlum
Schuilplaats – Linda Jansma
Het paradijs – Suzanne Vermeer
Jetset – Marion Pauw
Grote kleine leugens – Liane Moriarty
Nachtfilm – Marisha Pessl

Wat vind jij van dit genre uit deze genre swap?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *