Geïllustreerde versies van de Harry Potter boeken zijn misschien wel mijn top favoriet. In 2017 kwam the Prisoner of Azkaban uit. We hebben helaas dus twee jaar moeten wachten op deel 4. Dit omdat dit deel veel dikker is dan voorgaande boeken. Jim Kay had dan ook veel werk te doen. En gister kwam die eindelijk uit. Vandaag laat ik jullie wat impressies zien mocht je het boek nog niet hebben.

De geïllustreerde versie van the Goblet of fire

We weten natuurlijk allemaal waar the Goblet of Fire over gaat. Voldemort wordt steeds groter en machtiger. Dat is in dit boek wel te zien. Ik ben dan ook wel heel nieuwsgierig na hoe Jim Kay Voldemort heeft getekend. Zal hij in het boek wel rode ogen hebben? En hoe heeft hij überhaupt de hele scene op het kerkhof getekend?

De Dark Mark geïllustreerd door Jim Kay

De letters zijn op de linker bladzijde geel/groen gemaakt. Wat weer terug komt in de Dark Mark tekening. Een erg leuk detail al zeg ik het zelf.

De octopus die in het meer leeft

Dennis Creevey, broertje van Colin Creevey, valt in meer en de grote octopus die daar woont red hem. Daar moet ik altijd zo om lachen. Daar is dus ook een tekening van want in elk hoekje van Hogwarts is er wel een wezen aanwezig. Hoe klein of groot ze dan ook mogen zijn.

Nearly Headless Nick zo mooi geïllustreerd, lijkt net echt doorzichtig.

En natuurlijk zijn er ook weer de Hogwarts geesten. Hier zien we Nearly Headless Nick. Jim heeft hem zo mooi getekend. Hij lijkt echt net doorzichtig. Hij praat hier over de huiselven. Die spelen ook duidelijk een rol in dit boek. Eerder is Winky al geïntroduceerd maar later ook de andere huiselven die in Hogwarts te vinden zijn.

Ik wou niet te veel verklappen. Vandaar dat ik het heb gelaten bij deze vier foto’s. Het enige minpunt is dat je het geïllustreerde boek niet in de trein lezen kan, haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *