Film trailer: The hate U give

Op 28 februari 2017 kwam Angie Thomas’s haar schrijversdebuut The hate U give uit. 100.000 kopieen werden alleen al uit gegeven in de eerste maand. Het won boeken awards als William C. Morris Award, een award voor de young adult literatuur. De Michael L. Printz Award dat de artistieke kwaliteit in boeken prijst. De Coretta Scott King Award, zij is de vrouw van Martin Luther King en deze award wordt gegeven aan young adult boeken die door Afrikaanse-Amerikaanse auteurs zijn geschreven. Plus de Waterstones Children’s Book Prize, die boekenwinkel kennen we allemaal wel.

Een film kon natuurlijk niet uitbijven. Maar liefst na een maand werd bekend gemaakt dat Amandla Stenberg de rol van hoofdpersoon Starr Carter zou gaan spelen. In augustus werd Russel Hornsb gecast als haar vader, Maverick Carter en Lamar Johnson als haar broertje Seven Carter. Regina Hall werd niet veel later gecast als de moeder van Starr en Seven, Lisa Carter. Algee Smith werd gecast als Starr’s beste vriend Khalil. De rapper Common werd gecast als Starr en Seven’s oom.

Ook werden Issa Rae en Sabrina Carpenter gecast. Issa speelt de activiste die Starr helpt bij het opzetten van de protesten en Sabrina als Hailey, een klasgenoot en vriendin van Starr. In de maand september werden Anthony Mackie en Kian Lawley gecast. Anthony speelt de lokale drug dealer en Kian zou Starr’s vriendje, Chris, spelen. Maar na controversie rond Kian die racische uitingen had gemaakt werd KJ Apa, bekend van Riverdale, gecast als Chris.

Het filmen begon in september van vorig jaar en dan is hier nu eindelijk de trailer. De film komt uit op 19 oktober. Enjoy! (zet wel even tissues klaar)

Met wie en waar ga jij deze film kijken?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *