Film review: The Death Cure (Mazerunner)

We hebben er even op moeten wachten, maar deze week, donderdag 25 januari om precies te zijn, is het dan eindelijk zover: The Death Cure film uit de Mazerunner trilogie serie is dan in de bioscoop te bewonderen! Roos en ik hadden het geluk aanwezig te mogen zijn bij een speciale voorvertoning van de film eerder deze maand, dus als je benieuwd bent naar hoe wij deze vonden..lees dan snel verder.

In deze derde film draait het wederom om Thomas (Dylan O’Brien) en zijn vrienden die zo veel mogelijk mensen die immuun zijn voor de dodelijk Flare te bevrijden uit de handen van WICKED. Ze ontsnapten al eerder uit het labyrint, hebben de Scorch Trials overleefd..en nu is het dan tijd om een laatste test te ondergaan in een poging om WICKED te verslaan. De boeken van James Dashner zuigen je helemaal op in het verhaal en ook de vorige twee films vonden wij helemaal geweldig. Als fans waren wij echt heel erg benieuwd naar hoe ze dit derde boek verfilmd hadden en ik kan je verklappen, it did not disappoint.

Hierbij drie redenen waarom je deze film in de bioscoop moet gaan checken:

  1. Ik vond de film in drie woorden spannend, emotioneel en intens. Ondanks dat we hier, door het ongeluk van Dylan O’Brien en het stilleggen van de opnames, langer op hebben moeten wachten dan in eerste instantie gehoopt zal iedereen bij het kijken van deze film er gelijk weer helemaal inzitten. Het was het wachten zeker waard.
  2. In tegenstelling tot sommige andere serie sluitende films was dit er eentje die de Mazerunner trilogie een waardig einde gaf. De makers hebben hier zeker niet op bezuinigd en voor mijn gevoel het verhaal heel mooi in beeld gebracht en afgesloten.
  3. Naast actie en spanning zitten er ook momenten in waar je spontaan een waterval aan tranen wilt laten en het geheel verveeld echt totaal niet.

Ben jij een Mazerunner fan; dan zeker gaan kijken! Ben je dit niet, dan is de film alsnog zeker de moeite waard om te bezoeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *