Ook in het nieuwe jaar wil ik weer super veel tags met jullie gaan delen, 1) omdat ik vragen beantwoorden heel fijn vind, en 2) omdat er gewoon onwijs veel leuke book tags te vinden zijn online! Daarom vandaag de Book Reader Problems Tag. Iedereen kent die standaard problemen wel waar je als bookish lover tegenaan loopt, maar wat is er nog geweldiger dan deze dilemma’s met elkaar te delen? Geen dilemma op dinsdag maar op woensdag, op More Than Books kan het.

 

Je hebt 20.000 boeken op je TBR lijst staan, hoe bepaal je wat je volgende read wordt?
Kijk het begint gelijk al super lastig. Ik heb gelukkig niet zoveel volgende opties als ik een boek uit heb. Ik merk bij mezelf echter wel altijd dat ik liever voor een nieuwer boek ga dan eentje die al jaren of maanden op mijn lijstje staat. Dit heeft als nadeel dat ik dus heel vaak niet aan een bepaald rijtje boeken toe kom. Als jullie hier tips voor hebben, dan zijn deze van harte welkom.

Je bent halverwege een boek en je vindt het gewoon niet leuk genoeg — leg je het weg, of blijf je vastberaden doorlezen tot je het uit hebt?
Met dit soort dingen ben ik echt heel vastberaden; dat boek moet uit. Al is het alleen al om daarna bij iedereen te kunnen gaan zeuren dat het echt geen aanrader is ;).

Het einde van het jaar komt eraan en je loopt achter op je reading challenge. Probeer je in te lopen, en zo ja hoe dan?
Dit is een zeer relevante vraag, zeker gekeken naar de afgelopen reading challenge van 2018. Door werk en andere verplichtingen heb ik niet heel erg veel tijd om lange stukken door te kunnen lezen, wat dan ook invloed heeft op mijn reading challenge. Wat ik altijd probeer is in ieder geval in de kerstvakantie flink wat in te kunnen halen, niet zozeer om de challenge dan te halen maar vooral misschien ook wel om mezelf gewoon wat rust te gunnen. Dat is wat lezen namelijk met me doet en dat is fijn!

De boek covers van een serie die je erg leuk vindt matchen niet — hoe ga je hiermee om?
Meestal zijn de boekomslagen van series wel heel matchend toch? Althans dat lijkt me wel, en anders…euhm geen idee? Ik zal er niet wakker van liggen denk ik.

Je bent in het openbaar een boek aan het lezen en moet huilen — wat doe je?
HERKENBAAR. Wow, deze is heel herkenbaar. Dan wel met boeken, dan wel films of Netflix series. Ik heb een magische kracht dat ik altijd de verkeerde dingen lees als ik bijvoorbeeld in de trein of tram zit. Het is super gênant want je voelt dan die tranen opkomen en je begint te snotteren. Ik doe dan altijd maar gewoon net alsof er een vuiltje in mijn ogen zit en ik moet niezen, hopend dat niemand ziet dat ik definitely NOT OKAY ben, oh boy.

Komen een aantal van deze dilemma’s en vragen je ook zo bekend voor? Diep van binnen zijn we allemaal hetzelfde op dit gebied denk ik haha. Neem de tag zeker over en laat het even in de comments weten want ik heb ook super benieuwd naar al jullie leuke verhalen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *