Nog een paar dagen en dan is het weer the most wonderful time of the year, namelijk kerstmis! Ik kijk altijd enorm uit naar december, puur omdat het buiten kouder wordt en we binnen de lichtjes weer aan doen en de kerstboom opzetten. Om dit gevoel alvast ook bij jullie weer even aan te wakkeren vandaag een Christmas book tag.

Favoriete kerst scène in een boek?
Oeeeehhh, moeilijke vraag om zo te beantwoorden. Het eerste wat in me op komt zijn weliswaar de scènes in de Harry Potter boeken, dus daar ga ik dan ook maar voor. Alleen al als ik eraan denk dan word ik helemaal gelukkig en blij!

Heb je een kerst boeken traditie?
Jazeker! Ik heb de gewoonte om ieder jaar rond de kerst periode een winter themed boek te kopen en te lezen, om helemaal goed in de feest en kerstvakantie stemming te komen. Dit jaar staat Let It Snow op de planning; heb het boek vanochtend online nog gekocht, dus laat de kerstvakantie maar beginnen.

Liever een boekenbon of een echt boek onder de kerstboom terugvinden?
Ik ben toch meer van de echte boeken. Ik maak altijd een enorme lijst met boeken die ik nog zou willen en laat mijn gezin daar netjes uit kiezen.

Geef jij boeken als kerstcadeau aan een ander?
Als ik weet dat die persoon ook van boeken houdt, zeker! Het is lastig echt precies iets in iemands genre te kopen, maar wat ik meestal doe is een van mijn eigen lievelingsboeken cadeau geven. Dit in de hoop dat ik iemand anders er net zo’n groot plezier mee kan doen als dat ik er van heb. Ik vind dit persoonlijk ook wel bij de hele kerstgedachte passen.

Welke drie boeken hoop je dat de kerstman dit jaar voor je in zijn zak heeft?
Ik had dit jaar onder andere het autobiografische boek Becoming van Michelle Obama op mijn lijstje staan. Ik ben zeer benieuwd naar dit boek omdat ik haar aankomend jaar ook tijdens haar boek tour in de Ziggo Dome mag gaan zien.

Een echte of kunst kerstboom?
Echte kerstbomen geven me het ultieme kerstgevoel maar helaas hebben wij altijd een kunstboom staan.

Naar welk kerstgerecht kijk jij het meeste uit dit jaar?
Gerecht niet zozeer, maar ik maak elk jaar rond kerst mijn eigen verse kerst koekjes..daar kijk ik ook nu weer erg naar uit!

Favoriete kerstliedje?
Dat is ook een lastige! Ik vind kerstmuziek sowieso altijd helemaal geweldig, en mijn fave nummer verschilt per jaar heel erg al blijft Pentatonix het altijd wel goed doen bij mij. Dit jaar ben ik echt obsessed met Love Is Everything van Ariana Grande.

Droom jij van een witte kerst?
ALTIJD!

 

Ik ben erg benieuwd hoe jullie over deze vragen denken, share vooral in de comments!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *