Het is alweer een tijd geleden dat er een book haul was. Ik vond het dus weer tijd voor één! Dat alle boeken over familiebanden gaan was puur toeval. Ik realiseerde het pas toen ik ze al had gekocht. Benieuwd welke boeken ik heb gekocht? Lees dan snel verder!

book haul met daarin vier boeken die allemaal over familie gaan

The immortalists is tot nu toe het enige boek wat ik van deze book haul las (leesdip, go away) Vier broers en zussen weten de dag waarop ze zullen sterven. Hoe zullen ze de rest van hun leven doorbrengen, nu ze dit weten? Simon zoekt liefde in San Francisco, Klara wordt een illusionist, Daniel is op zoek naar veiligheid als een dokter na 9/11 en Varya onderzoekt of je het ouder worden kan tegenhouden. Ik was erg enthousiast over dit boek, maar het heeft me erg teleurgesteld.

“Missing big little lies? Dig into this psychological thriler about whether you can really trust your nearest and dearest”

Ruth Ware is onder andere schrijfster van de thriller The woman in 10. In The death of Mrs. Westaway krijgt Harriet een mysterieuze brief over de erfenis van haar oma. Maar zij is al 20 jaar dood. En de rest van de familie heeft Harriet nooit geholpen na het overlijden van haar moeder. Vanwege de oplopende rekeningen gaat ze toch op de brief in. Wanneer ze aankomt op het landgoed van haar oma is ze omgeven door haar hele familie dat hun berouw toont. Maar al snel weet ze dat er iets niet klopt en de erfenis is daar de reden van… Perfect voor fans van Agatha Christie.

book haul

In Sing, unburied, sing is Jojo een dertienjarige jongen. Hij probeert te begrijpen hoe het is om een echte man te zijn. Ook al komt hij geen vaderfiguren te kort, zijn vader, opa en zijn dode oom maken dit toch lastiger. Zijn moeder is een groot drugsgebruiker en daardoor vaak afwezig in zijn en zijn zusjes leven. Ze rijden door Mississippi om hun vader op te halen uit de gevangenis. Eenmaal daar is er een geest van een dode gevangene die alle geschiedenis van het zuiden bezit. Ook hij heeft hem iets te leren. Oprah Winfrey vindt het een oogverblindend boek met natuurlijke en bovennatuurlijke waarnemingen en mooie details.

“That’s what parents do. They catch you before you fall. That’s what family is.”

Het enige young adult boek in deze haul is Far from the tree. In dit boek staan Gracie, Maya en Joaquin centraal. Ze zijn alle drie geadopteerd en vertellen hierin hun verhaal. Weten ze elkaar te vinden? Far from the tree won een National Book Award.

Welk boek van deze book haul spreekt jou het meeste aan?

One Comment

  1. Pingback: Review: Far from the tree - Robin Benway • More Than Books

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *