Afgelopen Oktober was ik in Lissabon en zoals jullie misschien al wel kunnen raden kocht ik daar uiteraard ook een boek! Nu moet ik wel toegeven dat ik de winkel verliet met twee boeken, terwijl ik er eigenlijk maar eentje wilde. Voor mij een beetje een bummer, want ik heb nog genoeg boeken die ik moet lezen, maar voor jullie des te leuk. We hebben in Lissabon de oudste boekwinkel van (in ieder geval) Europa bezocht, namelijk Livraria Bertrand Chiado. Ik was een beetje huiverig of ze wel een sectie met Engelse boeken hadden, maar die hadden ze gelukkig!

Het eerste boek wat ik doelbewust wilde kopen als souvenir aan deze prachtige stad is Night Train To Lisbon geschreven door Pascal Mercier. Ik had oprecht geen idee waar het boek over gaat en of het überhaupt een beetje een goede keuze was. De titel was in mijn ogen zo toepasselijk dat ik het meegenomen heb zonder zelfs de achterkant ook maar te lezen. Gelukkig werd ik er door anderen van verzekerd dat het zeker geen slechte keuze was.

Het tweede boekje was een impulsieve aankoop die ik vooral kocht omdat ik het in deze versie nog niet in Nederland ben tegengekomen. Het is namelijk The Phantom of The Opera. Deze boeken uitgegeven binnen deze serie vind ik super mooi! Van Roos kreeg ik Les Miserables al eerder voor mijn verjaardag cadeau en ik ben nu ook andere titels aan het sparen. Ik ben dus ook enorm blij met dit pareltje want het is (naast Les Mis) echt een van mijn favoriete musicals. Dit boekje zal ik dus misschien niet zozeer heel snel echt gaan lezen, maar hij krijgt zeker een mooi plekje in mijn boekenkast.

 

Mijn laatste reis dit jaar staat halverwege deze maand (volgende week!!) op de planning, want dan gaan we een paar dagen naar Londen om de musical Dear Evan Hansen te bezoeken. Verwacht dan ook zeker dat ik weer met boeken terug naar huis kom dus bereid jullie maar vast voor op een volgende haul!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *