Book haul: juli 2018, de haul van de diversen

Book haul: juli 2018 staat in het teken van verschillende genres. Het bevat adult fantasy en young adult fantasy. Maar ook een thriller en een contemporary zomer boek. Benieuwd wat ik heb gekocht? Lees dan verder.

The woman in the window – A.J. Finn

Anna Fox woont alleen in New York en niet in staat om het huis te verlaten. Ze drinkt wijn, kijkt naar oude films en bespied haar buren. Wanneer de Russells in het huis aan de overkant intrekken ziet Anna ze als een perfect gezin. Echter wanneer Anna uit het raam kijkt ziet ze iets wat haar schokt en haar wereld valt uit elkaar. Ze begint zich af te vragen wat echt is en wat niet. Wie de schuldige is en wie het slachtoffer. Niet is wat het lijkt.

Dit boek wordt beschouwd als één van de beste thrillers van dit jaar. Op goodreads heeft het vier sterren.

The beast player – Nahoko Uehashi

The beast player is een boek van de Japanse schrijfster Nahoko Uehasi. Hierin heeft Elin’s familie een belangrijke taak. Namelijk zorgen voor de enge water serpenten, de zogeheten Toda. Ze vormen het leger van de koning. Wanneer er een paar Toda onerwachts doodgaan neemt Elin’s moeder de schuld op haar. Ze wordt hierdoor geexcuteerd. Gelukkig weet ze haar dochter op tijd doormiddel van haar gave in veiligheid te brengen. Al snel komt Elin er achter dat ze met de serpenten kan praten. Maar ook met de royale beesten die de koningin beschermen. Dit geeft Elin grote macht, maar het brengt ook gevaar met zich mee. Kan ze uit de handen blijven van het politieke machtspelletje en de oorlog?

Booksfemme op instagram is erg te spreken over dit boek. Dankzij haar heb ik dit boek gekocht.

Vicious – V.E. Schwab

Vicious is een adult fantasy boek van V.E. Schwab. Zij heeft ook de Shades of magic trilogie geschreven. Victor en Eli zijn oude huisgenoten van college. Ze zijn briljant en arrogant die dezelfde ambities delen. Een gezamenlijke research naar het supernaturale en bijna doodervaringen brengt ze in gevaar.

Tien jaar later ontsnapt Victor uit de gevangenis en gaat op zoek naar, zijn nu vijand, Eli. Met een meisje dat haar eigen krachten verduisterd aan zijn zijde. Eli is op een missie om iedereen met een bovennatuurlijke gave uit te roeien. Behalve zijn eigen vrouwelijke sidekick. Een raadselachtige vrouw met een sterke eigen wil.

Voor beiden met een lust voor wraak is het nog maar de vraag wie het overleven zal.

A reaper at the gates – Sabaa Tahir

A reaper at the gates is het derde boek in het Ember kwartet. De blood strike, Helene Aquilla wordt aan alle kanten bestormd. Keizer Marcus, achterna gezeten door zijn verleden, wordt steeds meer instabiel. De commandant maakt hier gebruik van om zo haar krachten te versterken. Helene probeert de levens van haar zussen en de levens van iedereen in het koningrijk te behoeden voor de duisternis.

Ver in het oosten weet Laia dat de toekomst niet in de handen ligt in de handelswijze van de Martial rechtbank maar in het stoppen van de Nightbringer. Bij het zoeken naar hem wordt Laia geconfronteerd met overwachte bedreigingen. De mensen waarvan ze dacht dat ze haar zouden helpen helpen haar juist niet. Ze doet er alles aan om het te overleven.

Elias Veturius leeft tussen de levenden en de doden. Hij heeft zijn vrijheid opgegeven om een soul catcher te worden. Hierdoor heeft hij aan een oude macht gezworen dat hij alles zal doen wat hem wordt opgelegd. Ook al betekend het dat de mensheid in gevaar kan komen.

Save the date – Morgan Matson

Charlie Grant’s oudere zus gaat trouwen en Charlie kan niet wachten. Eindelijk zijn alle vier haar oudere zussen in hetzelfde huis als haar. Het is namelijk het laatste weekend voordat ze gaan verhuizen. Het maken van keuzes over college en de hereninging met haar crush kan wachten. Het probleem? Het weekend dreigt in de soep te lopen. Een hond stopt niet met blaffen. Het huis alarm gaat steeds maar af en er is een postbode bomvol wrok. Maar ook familieleden die niet tegen elkaar praten. Haar broer die het vervelende meisje onverwachts meeneemt naar huis en een smokingpak dat vermist wordt. De band wil alleen maar covers spelen en de gasten zijn allemaal gek. Maar ook een buurman die uit is op sabotage. Als dat nog niet alles was is er daar nog het leuke neefje van de bruiloftplanner. Dit gebeurt allemaal in drie dagen. Drie dagen waarin Charlie meer zal leren over haar familie die ze dacht zo goed te kennen. 

Ga jij van deze haul lijst een boek kopen?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *