Harry Potter films zijn heel anders dan de boeken. Dit weet iedereen. Dit tot grote ergernis van ons velen. Er worden veel dingen anders neergezet, heel veel eruit gelaten en vaak mist er een hele verhaallijn. Ik las pas Harry Potter and the goblet of Fire, geïllustreerde versie. En dit is wat ik onder andere mis in de film.

Harry Potter and the goblet of fire met daarop Harry zijn bril en Sirius

De Weasleys op bezoek bij de Dursley’s

Dit zou zo’n leuke scène zijn in de film. Ik hoor iedereen al lachen in de bioscoop. Vernon die bang is, de Weasley familie die vast zit in de schoorsteen. En Dudley die een snoepje van Fred en George op eet waardoor hij een meters lange tong krijgt. Lachen geblazen. Wist je dat Mr. Weasley electricity uitspreekt als eckeltricity? Daar kwam ik pas achter toen ik het boek voor de 6e (?) keer las.

Ludo Bagman

Ludo Bagman is een geliefd karakter bij velen. Ja, hij is soms irritant en mag Harry eigenlijk niet helpen. Maar hij is ook erg charmant en heeft zijn hart op de goede plek. Een karakter wat echt in de serie past. Hij is ook een belangrijk persoon als het aankomt op verhaallijnen.

Ron en Harry

Winky

Winky is ook een belangrijk karakter. Ze is immers de huiself van Barty Crouch. Barty Crouch zit net als Ludo Bagman in de jury bij het tournament. Hij beschuldigd Winky van het oproepen van het duistere teken van Voldemort. Ook al wordt haar onschuld bewezen, hij ontslaat haar toch. Winky weet van het geheim van meneer Crouch en zijn zoon. Aan het eind van het boek komt dat allemaal samen. Eerst lijkt Winky een bij karakter maar ze is belangrijker dan je aanvankelijk denkt.

En misschien wel nog de meest belangrijke,

Rita Skeeter. In de film heeft ze zo’n kleine rol terwijl in het boek ze een veel grotere rol heeft. Hoe komt ze toch telkens aan de informatie over Harry? Hoe weet ze van het levensverhaal van Hagrid? etc. En hoe Hermione er eindelijk achterkomt.

In the Harry Potter and the goblet of fire wordt Winky geïntroduceerd.

Naast deze vier punten mis ik bijvoorbeeld het puntensysteem dat wordt gegeven bij het tournament. De relatie tussen Snape en Karkaroff. De relatie tussen Hermione en zwerkbalspeler Viktor Krum en hoe jaloers Ron op hen is. Maar toch op het eind de handtekening van Viktor vraagt. En bijvoorbeeld hoe Molly en Bill erachter komen dat Sirius nog leeft.

Er is een reden dat boek 4 mijn lievelingsboek is en de film ik de minste vind. Er mist gewoon ZO veel, zo jammer… mensen die alleen de film hebben gezien weten niet wat ze missen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *