Boekenkast opruiming

Bij ons zijn pas alle slaapkamers gestuukt en opnieuw geverfd. Toen ik eindelijk weer mijn slaapkamer in kon was ik snel begonnen met mijn boekenkast opruimen en anders inrichten. Dat was al heel lang één grote zooi en een lust voor het oog was het ook niet meer. Kijk je mee naar het eindresultaat?

Eerst heb ik alle boeken op stapels op mijn kast gelegd. Daarna ben ik gaan bedenken hoe ik het ging inrichten. Doe ik dat op auteur of kleur of misschien wel op alfabetische volgorde? Al snel maakte ik de beslissing om de series en standalones waar ik het meest gehecht aan ben op de voorste rij te zetten en de overige boeken op de achterste rij. De Hunger Games zette ik bijvoorbeeld op de achterste rij omdat ik die boeken niet meer zo goed vind als toen. Mijn Harry Potter boeken en funko’s hebben hun eigen speciale plank, de bovenste. Dit is de eye catcher!

En toen was het al snel een kwestie van muziek opzetten en gaan met die banaan. Ik deed er ongeveer een halve dag (verspreid over twee dagen) over. Uiteindelijk heb ik maar een stuk of 5 boeken weggeven aan de kringloopwinkel. Want twee jaar terug had ik er al veel weggegeven aan Amy. Dus dat hoefde dit keer niet. Hieronder kan je een klein deel van het proces ervan zien.

Before

De volgende dag ging ik verder waar ik gebleven was

After

Zoals je ziet heb ik de bovenste plank uiteindelijk wat minder vol gedaan omdat het er op deze manier strakker uitziet. Op de onderste plank liggen tijdschriften en notitieboekjes (die spaar ik maar ik schrijf er nooit in) Ik was en ben nog steeds erg blij met het eindresultaat. Nu kon ik dan eindelijk ook met alle trots mijn mooie nieuwe leesstoel bij mijn boekenkast zetten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *