De eerste week van mei hebben we alweer gehad, tijd voor een lijstje met boeken die deze maand uit(ge)komen (zijn), die alweer hoog op mijn lijstje staan!

19 mei
The Ballad of Songbirds and Snakes – Suzanne Collins

Samenvatting:

Ambitie motiveert hem.
Competitie drijft hem.
Maar macht kent een prijs.

Het is de ochtend van de boeteceremonie waarmee de tiende jaarlijkse Hongerspelen worden ingeluid. In het Capitool bereidt de achttienjarige Coriolanus Snow zich voor op zijn enige kans op roem en succes, als mentor in de spelen. Zijn ooit zo machtige familie heeft het moeilijk en hoe het hun verder zal vergaan, hangt af van Coriolanus’ prestaties. Hij moet charmanter, slimmer en geraffineerder te werk gaan dan zijn medestudenten en zijn tribuut naar de overwinning helpen.

Maar het zit hem niet mee. Hij krijgt de vernederende opdracht om mentor te zijn van de vrouwelijke tribuut uit district 12, het laagste van het laagste. Vanaf nu zijn Coriolanus en zijn tribuut verbonden door hun lot: iedere keuze die hij maakt kan leiden tot gunst of mislukking, zege of ondergang. In de arena zal worden gevochten tot de dood. Buiten de arena begint Coriolanus mee te leven met zijn tribuut… en moet hij kiezen wat hij belangrijker vindt: de regels blijven volgen of doen wat nodig is om te overleven.


Jaaaaa een nieuw boek in de serie The Hunger games! Dit is de prequel. Ik ben oprecht heel erg benieuwd erna en hoe het in de populaire boekenserie past!

12 mei
Catherine House – Elizabeth Thomas

Een verleidelijk, met gothic doordrenkt verhaal van literaire spanning – het debuut van een spectaculaire nieuwe stem – over een gevaarlijk nieuwsgierige jonge student wiens rebellie haar ertoe brengt een schokkend geheim te ontdekken waarbij een exclusieve kring van studenten betrokken is. . . en de duistere waarheid onder de prestige-belofte van haar school.

4 mei
All Adults Here – Emma Straub

Wanneer Astrid Strick getuige is van een ongeluk met een schoolbus in het centrum van de stad, verdringt het een verdrongen herinnering aan haar jonge opvoedingsdagen decennia eerder. Plots realiseert Astrid zich dat ze niet helemaal de ouder was waarvan ze dacht, bij haar drie nu volwassen kinderen was geweest.

Astrid’s jongste zoon is niet gefocust en maakt zelf ouderschapsfouten. Haar dochter is opzettelijk zwanger, maar worstelt om haar eigen puberteit op te geven. En haar oudste lijkt zijn volwassen leven te meten volgens de normen die niemand anders deelt. Maar wie mag zoveel jaren later beslissen welke lang geleden verstreken zaken van belang waren? Wie beslist welke excuses echt tellen? Het kan zijn dat alleen de dertienjarige kleindochter van Astrid en haar nieuwe vriendin echt de moed begrijpen die nodig is om de waarheid te vertellen aan de mensen van wie je het meest houdt.

Naar welk boek kijken jullie uit deze maand?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *