The perfectionists is een tweedelige boekserie die in 2014 is uitgekomen. Dit jaar is het eerste tv seizoen gebaseerd op de boeken en als spin-off van pretty little liars. Aangezien ik een groot fan ben van Sara Shepard’s werk, was ik ook zeer benieuwd naar deze serie. In dit artikel laat ik jullie het verschil tussen de boeken en tv serie zien en vertel ik wat ik zelf leuker vind.

The perfectionists – de boek series

Het boek van the perfectionists is in 2014 uitgekomen. Toentertijd heb ik hem gelezen maar laatst heb ik het besloten opnieuw te gaan lezen. Het verhaal gaat als volgt:

Ava, Caitlin, Mackenzie, Julie en Parker zijn allemaal gedreven om perfect te zijn. In eerste instantie denken de meisjes dat ze niets gemeen hebben, totdat ze ontdekken dat ze allemaal dezelfde persoon haten: Nolan Hotchkiss, die dingen heeft gedaan om elk van hen pijn te doen. Ze komen met het perfecte plan om Nolan te vermoorden – niet serieus bedoeld natuurlijk, ze zouden er nooit echt mee doorgaan. Maar als Nolan precies zo dood te gaan zoals ze hadden besproken, worden de meisjes plotseling hoofdverdachten in zijn moord. Alleen, ze hebben het niet gedaan. Wie dan wel? Tenzij ze de echte moordenaar vinden, en al snel zal hun perfecte leven om hen heen in elkaar storten.

Het boek bestaat uit twee delen, waarvan the good girls het vervolg is. Persoonlijk vind ik dat tweede deel leuker omdat er in het eerste deel praktisch niets gebeurd.

Het verschil

In de tv serie begint het ook met een moord maar daarnaast zijn er karakters van pretty little liars toegevoegd. Daarnaast missen er in de tv serie een aantal hoofdkarakters en zijn sommige van vrouw naar man veranderd.

Eigenlijk is de hele tv serie zoveel aangepast dat het een losstaand iets is geworden, waardoor ik niet goed begrijp dat ze het ‘gebaseerd op’ wordt genoemd. Het enige, wat van de ‘gebaseerd op’ terug komt, zijn enkele namen.

Als je objectief het los van elkaar kijkt en niet met elkaar gaat vergelijken zijn het twee leuke verhalen. Persoonlijk vind ik het boek momenteel nu sterker. De tv serie is nog niet af, dus hopelijk komt er nog net zo’n plottwist als in de boeken serie!

Wat vind jij van de veranderingen?

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *