Boek releases: April 2018

April alweer! Aankomend weekend word het 19/21 graden. Dus zorg ervoor dat je buiten bent, daarna koelt het helaas weer wat af. En buiten zijn doe je natuurlijk het beste met het lezen van een nieuw boek. Deze maand komen weer een paar mooie exemplaren uit. Lees mee.

I have lost my way van Gayle Forman komt uit op 1 april 

Terwijl Freya haar stem kwijt raakt bij het opnemen van haar debut album, maakt Harum plannen om weg te rennen van iedereen waar hij van houdt en Nathaniel arriveert in New York City met een rugtas, een plan en niets te verliezen. Hun geheimen komen op straat te liggen als een ongeluk de drie bij elkaar brengt. Ze beginnen te begrijpen dat het helpen van anderen helpt bij het verwerken van hun eigen verdriet.

For every one van Jason Reynolds komt uit op 10 april 

For every one is een gedicht dat werd voorgedragen in het Kennedy Center bij de onthulling van het Martin Luther King memorial. En later als eerbetoon aan Walter Dean Meyers.

Jason schreef dit gedicht voor iedereen. In het bijzonder voor alle kinderen die ergens van dromen. Dromen om beter te zijn dan ze nu zijn. Kinderen die meer willen dan alleen hun dromen. Jason claimt niet dat hij weet hoe hij dromen uit kan laten komen. Ze hadden van hem verwacht dat hij zijn dromen uit zou laten komen op zijn 16e, toen zijn 19e en toen op zijn 25ste. Nu, jaren later, zijn sommige dromen en wensen van hem uitgekomen. Hij wil doormiddel van dit gedicht laten weten dat het uit laten komen van dromen een tijdje kan duren. En dat dat niet altijd even makkelijk gaat. Als je maar ergens begint.

Aftermath van Kelley Armstrong komt uit op 5 april

Het is drie jaar geleden dat Skye’s broer, Luka, is omgekomen bij een schietpartij in een school. Ze verhuist met haar familie terug naar waar ze eerst woonden. Maar daar hoeven ze geen sympathie te verwachten van hun medebewoners. Luka was namelijk geen slachtoffer, maar de schutter zelf.

Ook Jesse weet dat het verleden niet zo makkelijk achter zich gelaten kan worden. Zijn broer was namelijk een van de slachtoffers van de schietpartij. Maar hij verloor hierbij ook Skye uit het oog.

Samen gaan ze op zoek naar antwoorden op hun vragen. Maar hoe dichterbij ze de waarheid komen, hoe gevaarlijker het wordt..

Welk mooi boek ga jij lezen in april?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *