After is begonnen als een fan fiction over One Direction. Met Harry als hoofdpersoon die in dit boek Hardin heet. Deze feitjes weten waarschijnlijk de meesten van jullie wel. Zelfs ik, die niet van 1D houd, wist dat. Ik had er weleens verder wat over gehoord maar niet echt de synopsis.

Het eerste deel, After, in de After serie van Anna Todd

Tessa gaat naar de universiteit in Washington. Tessa is geen losbol, ze houdt van studeren en rustige avonden. Hardin is het tegenovergestelde van Tessa. Hardin is een bad boy, houdt van uitgaan, meisjes en feesten. Al snel gooit Hardin het leven van Tessa overhoop. Met alle gevolgen van dien..

After is een guilty pleasure boek, ondanks dat er veel van hetzelfde in gebeurd. Hardin en Tessa maken veel ruzie, zijn tot elkaar aangetrokken maar kunnen elkaar ook niet uitstaan. Dit gaat heel het boek over en weer. Toch wil je elke keer weten hoe en waarom het goed komt. Hardin is een erg toxic persoon. Hij dreigt Tessa bijvoorbeeld iets aan te doen door te zeggen “ik ga je kapot maken!” om vervolgens te zeggen dat hij het niet zo bedoelde. Of dat hij zijn gezicht vlakbij haar gezicht houdt. Het gedrag van Hardin wordt erg geromantiseerd. Nu ben ik 28, maar meiden in hun tienerjaren kunnen dit als normaal gaan zien. Tessa zegt zelfs letterlijk dat ze nooit weet met welke Hardin ze die dag te maken krijgt. Is het een boze of een aardige Hardin?  Zo zijn er wel 100 voorbeelden van emotioneel misbruik.

After we collided is het tHet tweede boek in de After serie

Ook zitten er veel seksscènes in dit boek. Nu is er niks mis met seksscènes, maar in dit boek zijn het er wel heel erg veel en tot in de details beschreven. Dit maakt het meer een new adult boek. Er zou dan ook een R rating op deze boeken moeten komen te staan.

Anna mag dan wel niet de beste schrijfster zijn, het leest wel erg makkelijk weg. Ook al zijn het boeken van meer dan 1000 pagina’s, je hebt het zo uitgelezen. Ook weet ze wel wat voor wendingen ze aan het boek moet geven. En dat einde… wauw… schokkend!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *