A court of mist and fury is het tweede deel in de A court of thorns and roses trilogie. Het is misschien wel het beste boek wat Sarah J. Maas ooit heeft geschreven. Met 4.68 van de 5 sterren op Goodreads is het natuurlijk niet zo gek dat ik dit zeg. Ik las het voor de derde keer, 3 jaar nadat ik het voor het eerst las en 2 jaar na de tweede keer. En ja, het is nog steeds net zo goed.

een flat lay van a court of mist and fury met deel 1 en 3 en drie kaarsen

Feyre is nu een hoge fee met het hart van een mens. Terug in de spring court is Tamlin bezig met zaken op orde te stellen en Feyre verblijft in het huis. Ze mag zich niet met de wederopbouw bemoeien ondanks verschillende pogingen. Tamlin is erg bang dat ze haar weer van hem wegkapen. Op deze manier voelt zich al snel gevangene in haar eigen huis. Hierdoor is ook hun relatie is niet meer zoals het was, ze zijn allebei gebroken. Dat Rhysand, hoge baas van de night court, haar zo nu en dan komt halen vanwege hun gemaakte deal, helpt hier ook niet bij. Wat volgt is een boek vol met politieke spelletjes, passie en karakters die allemaal even goed zijn neergezet.

A court of mist and fury is best moeilijk om te reviewen zonder te spoilen. In het begin lees je over de struggles van hun relatie. Hoe ver ga je om je partner te beschermen? Wat is de impact die je hebt op iemand als je daar te ver in door gaat. Hoe ver kan iemand gaan totdat zijn of haar partner breekt. En hoe zorg je er weer voor dat je je oude zelf terug vind? Dit is een rode draad door heel het verhaal heen. Dit alles maakt Feyre een karakter dat een sterke ontwikkeling doormaakt. Je gaat hierdoor nog meer van haar houden. Iedereen herkent wel iets aan wat ze allemaal moet doorstaan.

een quote uit a court of mist and fury

Ook Rhysand is een karakter waar je wel van moet houden. Iedereen in Prythian denkt dat hij niets anders is dan een koelbloedige moordenaar. Hij heeft erg de reputatie van bad guy. Maar onder al die lagen zit een liefhebbend karakter dat veel van zijn familie en mensen houdt. Het is erg fijn om hem beter te leren kennen. De situaties die zich afspelen tussen Feyre en Rhysand is altijd interessant. Er zijn veel momenten waardoor je zelfs hardop moet lachen. Ook Rhysands vrienden zijn van groot belang in het boek. Elk karakter heeft zijn of haar rijke geschiedenis. Hierdoor is de de dynamiek tussen hen allen sterk aanwezig en heel levendig opgeschreven. Sarah weet echt hoe je karakters neer moet zetten zonder dat ze allemaal op elkaar beginnen te lijken.

Maar na alles wat ze Under the mountain hebben moeten doorstaan is er alweer snel een nieuwe oorlog op komst. Kunnen ze dit overleven, en op welke manier? Feyre is misschien hier wel het antwoord op. Waar ze eerst een normaal mens was, moet ze nu haar nieuwe krachten onder de knie krijgen. Het is erg leuk om hierover te lezen. Het fantasy aspect komt echt tot leven. Ook is de spanning soms om te snijden. Je leest hoe sterk je eigenlijk wordt als iedereen waarvan je houdt in gevaar zijn.

“No one was my master— but I might be master of everything, if I wished. If I dared.”

Al met al maakt dit boek veel emotie in je los. En ja, geen zorgen, er zit nog steeds seks in maar dan veel minder dan in het eerste deel. Maar er blijft nog genoeg geflirt en passie over!

A court of mist and fury krijgt van mij een dikke 4.5 sterren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *