5 redenen waarom iedereen meer moet lezen

Lezen is om diverse redenen goed voor je. Als je dacht dat je er alleen wat plezier uit haalt dan heb je het volledig mis. Vandaag geven we jullie 5 redenen waarom we allemaal zeker door moeten blijven gaan met het openslaan van een boek.

1. Lezen versterkt je brein

Niet alleen stimuleert het lezen van een boek je brein om actief te blijven, het zorgt er ook voor dat je geheugen verbeterd. Je moet een verhaallijn onthouden, karakters volgen, etcetera. Allemaal dingen die je helpen je brein te trainen. Dit lijkt me zeker een goede reden om dat leuke boek wat je in de boekenwinkel zag toch maar wel mee te nemen volgende keer!

2. Lezen verminderd stress

We blijven nog even bij onze gezondheid want in onderzoek is namelijk aangetoond dat lezen ook helpt om stress te verminderen.

3. Kennis

Lezen helpt uiteraard ook gewoon om je kennis te vergroten. Je leest over diverse situaties en je leert heel veel over karakters en hun omgeving. Allemaal kennis die omgelijk in je eigen dagelijkse leven ook nog van pas kunnen komen.

4. Verbeterde concentratie en focus

In het internet georiënteerde leven wat we tegenwoordig allemaal leiden is het heel normaal dat je in een tijdsperiode van 5 minuten je aandacht al op drie verschillende taken richt. Je checkt je mail, hoort de radio op de achtergrond en praat met een vriend of vriendin. Bij het lezen van een boek moet je je aandacht en concentratie echter volledig op het verhaal richten en dat voor een veel langere periode. Je kunt jezelf hierbij helemaal verliezen en alles om je heen verdwijnt dan als het ware; it’s just you and your book. Hoe prachtig is dat?

5. Portable entertainment

Boeken zijn eigenlijk letterlijk portable entertainment. Je kunt een boek overal mee naartoe  nemen en daardoor heb je dus op elk moment van de dag de mogelijkheid om je even in een andere wereld te wanen. Daarnaast zorgt het er dus voor dat je op elk moment bovengenoemde redenen toe kunt passen.

Lezen is zoals je ziet meer dan alleen maar leuk. Hup hup allemaal aan de boeken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *