5 boeken onder de 10 euro

De feestdagen komen er weer aan en ongetwijfeld staan er boeken op het lijstje van diegene die jij hebt getrokken, of op een wenslijstje voor jezelf. Aangezien Sinterklaas er aankomt en kerst daarna weer voor de deur staat, heb ik een lijstje gemaakt van 5 leuke boeken onder de 10 euro.

Let it Snow – John Green, 7,99 euro*

Een ongelukkige storm op kerstavond begraaft de inwoners van Gracetown onder metersdiepe sneeuw en verzooraakt behoorlijk wat chaos. Eén dappere ziel trotseert de storm vanuit haar gestrande trein en veroorzaakt een kettingreactie die behoorlijk wat levens zal veranderen. Gedurende de volgende drie dagen neemt één meisje een riskante koretere weg met een schattige vreemdeling, gaan drie vrienden erop uit om de race te winnen naar het Waffle House (en de hasjbruine buit), en het lot van een hangbuikzwijn komt terecht in de handen van een verliefde barista.
Een trio van bestsellerauteurs van het moment – John Green, Maureen Johnson, en Lauren Myracle – brengt alle magie van de feestdagen tot leven in drie hilarische, charmante, in elkaar verwoven verhalen van liefde, romantiek en adembenemende zoenen.

Link

Wonder – R. J. Palacio, 7,99 euro*

Je kunt je niet inmengen als je geboren bent om uitzonderlijk te zijn.

Mijn naam is August. Ik zal niet beschrijven hoe ik eruit zie. Wat je ook denkt, het is waarschijnlijk erger.

August Pullman wil gewoon een normale tienjarige zijn. Hij doet normale dingen. Hij eet ijs. Hij speelt op zijn Xbox. Hij voelt zich normaal – vanbinnen.

Maar Auggie is alles behalve normaal. Normale kinderen zorgen er niet voor dat andere normale kinderen schreeuwend wegrennen in de speeltuin. Normale kinderen worden niet overal nagestaard.

Auggie, geboren met een vreselijke afwijking in zijn gezicht, is zijn hele leven door zijn ouders thuis onderwezen in een poging hem te beschermen tegen de kwade buitenwereld. Nu, voor het eerst in zijn leven, wordt hij naar een echte school gestuurd – en het is het ergste dat hem ooit is overkomen. Hij wil niets liever dan geaccepteerd worden – maar kan hij zijn nieuwe klasgenoten ervan overtuigen dat hij echt niet anders is dan zij, aan de binnenkant?

Wonder, verteld door Auggie en de mensen om hem heen wiens levens hij voor altijd verandert, is een grappig, eerlijk en schokkend aangrijpend debuut om in één ruk uit te lezen en te blijven herinneren lang na de laatste pagina.\

Link

13 Reasons Why – Jay Asher, 7,99 euro*

Stel je voor. Je zit op de middelbare school en bent verliefd – op het meest bijzondere meisje van de klas natuurlijk. Een tijdlang bewonder je haar vanuit de verte. Je weet zeker dat je haar nooit kunt krijgen. En dan opeens, is er die avond. Er gebeurt niets, maar jullie praten, er is een klik, en een belofte van meer.

En dan is ze er opeens niet meer. Ze is dood. Hannah heeft zelfmoord gepleegd. Daarvoor had ze niet één maar dertien redenen. Er zijn, volgens haar, dertien schuldigen. En die klaagt ze persoonlijk aan in een getuigenis die ze op cassettebandjes heeft opgenomen.

En dan liggen opeens die bandjes voor jouw deur…

Link

Pretty Little Liars 8, finale – Sara Shepard, 9,99 euro*

In pretty little liars heeft iedereen wel wat te verbergen, vooral de vier vriendinnen Spencer, Aria, Emily en Hanna.

Op school zorgde Alison ervoor dat Emily, Hanna, Aria en Spencer de mooie, populaire meisjes werden met wie iedereen bevriend wilde zijn. Ali was hun beste vriendin, maar ze kon ook heel gemeen zijn. Nu, drie jaar later, zijn al hun vragen over Ali’s dood eindelijk beantwoord en kunnen de vier vriendinnen deze ellende achter zich laten. Althans, dat denken ze. Niet elk verhaal heeft een happy end: in dit laatste deel van de Pretty Little Liars-serie heeft de mysterieuze A nog een gruwelijke verrassing in petto.

Link

Everything, Everything – Nicola Yoon, 9,99 euro*

Madeline Whittier is allergisch voor de buitenwereld. Zo allergisch zelfs dat ze nog nooit in haar zeventien jaren buiten is geweest. Maar wanneer Olly naast haar komt wonen en met Maddie wil praten, beginnen er kleine scheurtjes te komen in de glazen bol die haar moeder om haar heen had gebouwd. Olly schrijft zijn Messengeradres op een papiertje en houdt het tegen het raam en plotseling gaat er een deur open. Maar durft Maddie wel buiten haar comfortzone te gaan?

Alles, maar dan ook alles gaat om de opwinding en het verdriet dat we ervaren wanneer we uit onze schulp kruipen, en de gekke en soms levensgevaarlijke dingen die we bereid zijn te doen voor de liefde.

Link

*prijzen onder voorbehoud

Welke boeken staan er op jouw verlanglijstje? Laat het ons in de comments weten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *